Omgaan met coronastress

Deze spannende tijden waarin van alles verandert en we moeten leven met Corona-maatregelen roepen bij veel mensen spanning op. Dat is begrijpelijk en normaal. Psychotraumacentrum Haarlem wil daarbij alle patiënten en hun familie wat handvatten bieden om hiermee om te gaan.

Allereerst heeft Therapieland een gratis tool gemaakt. Een programma voor iedereen die wil leren om te gaan met lastige gedachten en gevoelens waar je door de aanwezigheid van het virus mee worstelt. Verder kan het programma je helpen om bepaalde klachten te voorkomen. Ze kunnen helpen om een bijdrage te leveren aan het tot rust komen en aandacht te schenken aan dingen die belangrijk voor je zijn. Dit programma is gratis te volgen, in je eigen tijd en thuis.

Tenslotte heb wij wat tips en en adviezen om goed voor jezelf te zorgen op een rijtje gezet.

Onze tips en adviezen kun je gebruiken om je in deze tijd wat beter te voelen en om zoveel mogelijk op de gebruikelijke manier te kunnen leven. Indien je echt angst of depressieve klachten hebt en deze symptomen al langer spelen, neem dan contact op het jouw huisarts om mogelijke problemen te bespreken.