Onze werkwijze

Wij zijn er voor iedereen

Wij zijn er voor mensen met psychotraumatische klachten die ouder zijn dan achttien jaar. Hieronder vertellen we in het kort hoe je je moet aanmelden en wat je kan verwachten.

Aanmelden

Wat je nodig hebt om je aan te melden is een verwijsbrief van de huisarts. Zonder verwijsbrief kunnen wij je niet in behandeling nemen. De verwijsbrief dien je bij je eerste bezoek aan je behandelaar te overhandigen. In de verwijsbrief staat de diagnose en of je wordt verwezen naar de basis- of gespecialiseerde GGZ.

Heb je een verwijsbrief, neem dan contact met ons op. Je kan bellen of mailen.

Tot het eerste intakegesprek blijft de verwijzende behandeld (huis)arts verantwoordelijk voor de zorg. Verslechterd je situatie of maak jij je zorgen neem dan contact op met de arts die jou heeft verwezen. 

Wanneer kunnen wij geen behandeling bieden?

Wij kunnen geen passende behandeling bieden wanneer er sprake is van:

  • ernstige suicidaliteit
  • acute psychose
  • ernstige middelengebruik en medicijnverslaving.

In deze gevallen zullen we met je overleggen waar je de behandeling kan starten zodat je kan toewerken naar een vervolgtraject bij ons.

Intake

Ieder behandeltraject begint met een of meerdere intakegesprekken. Zo krijgen we een beter beeld van jouw situatie. Samen kijken we dan wat het beste voor jou is. Als blijkt dat voor jouw hulpvraag meer zorg nodig is dan wij kunnen bieden, gaan we schakelen met andere zorgprofessionals in de regio Haarlem.

We zullen met jou bespreken of het intakegesprek op onze locatie of online is. Bij een online intake beeldbellen we.

Behandelplan

Na de intake stellen we een behandelplan op. In dat plan staat duidelijk omschreven wat jouw hulpvraag is, wat het doel van jouw behandeling is en welke therapie we adviseren. Met jouw instemming dient dit plan als leidraad voor de behandeling. We motiveren ook welke therapeut het beste bij jouw behandeling past.  

Behandeling 

Afhankelijk van de jouw klachten kan een behandeling bestaan uit enkele sessies of een langer traject. We zullen met jou bespreken of de behandeling (deels) via beeldbellen of op onze locatie plaatsvindt. 

In beide gevallen houden we bij hoe effectief de behandeling is. Daarvoor krijg je van ons een set vragenlijsten die je thuis achter de computer kan invullen. Zo kunnen we voor, tijdens en na de behandeling de ernst van jouw klachten meten en de veranderingen daarin. Een behandeling sluiten we altijd in overleg met jou af.