Intensieve trauma behandeling PTSS

Posttraumatische stressklachten hebben een grote invloed op je leven. Wij bieden een kortdurende intensieve behandeling waarmee je snel kan werken aan jouw herstel.

Bij deze vorm van  intensieve behandeling combineer je verschillende sessies exposure met een aantal sessies EMDR. Hiermee werk je in een korte periode zeer actief aan het verminderen van jouw PTSS-klachten. Daarnaast krijg je veel uitleg over je klachten en krijg je dagelijks een sessie Traumasensitieve yoga. 

Sneller resultaat

Onderzoek laat zien dat deze werkwijze effectief is. Door actief te werken aan het doorbreken van je vermijding, boek je snel(ler) resultaat dan bij een behandeling van 1 sessie per week.

Voordeel van deze ambulante vorm van traumabehandeling is dat je niet klinisch wordt opgenomen, maar gewoon thuis kan blijven.

Familieleden en partners betrekken we direct bij de behandeling, zij kunnen voor patiënten een belangrijke rol spelen bij hun herstel. Bij intake nodigen we naasten uit om achtergronden van de ziekte te belichten en informatie over de behandeling te geven.

Dit intensieve programma kan onderdeel zijn van een langer durende SGGZ-behandeling. Of worden ingezet als kortdurende BGGZ-behandeling. Deze behandeling is ook geschikt voor ernstige en complexe PTSS.

Voor- en nameting

Voor, tijdens én na de de behandeling meten we de PTSS-klachten met een vragenlijst. Hiermee kunnen we, samen met jou, nagaan wat de IAT-PTSS heeft opgeleverd. En of er nog een vervolgbehandeling nodig is. 

Voor wie

Clienten met ernstige PTSS klachten en die zich hiervoor 100% willen inzetten. Ter voorbereiding van deze behandeling zal je gevraagd worden om een motivatiebrief te schrijven waarom je deze IAT wil volgen.

Aanmeldvoorwaarden

Deze behandeling is altijd een (modulair) onderdeel van een (langdurig) traject elders. Je kan deze module alleen volgen als je daarna een vervolgbehandeling hebt geregeld.

Praktische informatie

De IAT PTSS  omvat onder andere:

  • Intakegesprek(ken)
  • Startbijeenkomst waarbij het noodzakelijk is dat een naaste (partner, vriend(in), ouder of volwassen kind) samen met jou aanwezig is
  • Psycho Educatie
  • 3 intensieve behandeldagen
  • Traumasensitieve yoga

Na de IAT PTSS behandeling wordt er een evaluatiegesprek (eventueel met de verwijzer) ingepland.

IAT PTSS-JULI

Startbijeenkomst: Dinsdag 25 juni 2024

De vervolg behandeldagen zijn op:

  • Dinsdag 09 juli 2024
  • Woensdag 10 juli 2024
  • Donderdag 11 juli 2024

IAT PTSS-SEPTEMBER

  • Datum volgt nog

IAT PTSS-NOVEMBER

  • Datum volgt nog

Locatie: in de praktijk (Alexanderstraat 10, Haarlem)

Therapeut: wisselend

Vergoeding: Afhankelijk van de wachttijden per verzekeraar 2024 via de basisverzekering van je zorgverzekering. Houd rekening met je verplichte eigen risico 2024.

Aanmelden of meer informatie: info@psychotraumacentrum-haarlem.nl