Intensieve trauma behandeling PTSS

Posttraumatische stressklachten hebben een grote invloed op je leven. Wij bieden een kortdurende intensieve behandeling waarmee je snel kan werken aan jouw herstel.

Bij deze vorm van  intensieve behandeling combineer je verschillende sessies exposure met een aantal sessies EMDR. Hiermee werk je in een korte periode zeer actief aan het verminderen van jouw PTSS-klachten. Daarnaast krijg je veel uitleg over je klachten en wordt je gestimuleerd om te bewegen. 

Sneller resultaat

Onderzoek laat zien dat deze werkwijze effectief is. Door actief te werken aan het doorbreken van je vermijding, boek je snel(ler) resultaat dan bij een behandeling van 1 sessie per week.

Voordeel van deze ambulante vorm van traumabehandeling is dat je niet klinisch wordt opgenomen, maar gewoon thuis kan blijven.

Familieleden en partners betrekken we direct bij de behandeling, zij kunnen voor patiënten een belangrijke rol spelen bij hun herstel. Bij intake nodigen we naasten uit om achtergronden van de ziekte te belichten en informatie over de behandeling te geven.

Dit intensieve programma kan onderdeel zijn van een langer durende SGGZ-behandeling. Of worden ingezet als kortdurende BGGZ-behandeling. Deze behandeling is ook geschikt voor ernstige en complexe PTSS.

Voor- en nameting

Voorafgaand aan de behandeling én 3 maanden na de behandeling doen we een uitgebreid onderzoek. Met dit onderzoek kunnen we, samen met jou, nagaan wat de IAT-PTSS heeft opgeleverd. En of er nog een vervolgbehandeling nodig is. 

Voor wie

Clienten met ernstige PTSS klachten en die zich hiervoor 100% willen inzetten. Ter voorbereiding van deze behandeling zal je gevraagd worden om een motivatiebrief te schrijven waarom je deze IAT wil volgen.

Aanmeldvoorwaarden

Deze behandeling is altijd een (modulair) onderdeel van een (langdurig) traject elders. Je kan deze module alleen volgen als je daarna een vervolgbehandeling hebt geregeld.

Praktische informatie

OKTOBER/NOVEMBER 2023 = VOL

De startbijeenkomst is op dinsdag 31 oktober van 14.30 tot 17.00 uur. Het is noodzakelijk dat een naaste (partner, vriend(in), ouder of volwassen kind) samen met jou deze bijeenkomst bijwoont.

De vervolg behandeldagen zijn op: 

  • dinsdag 14 november
  • woensdag 15 november
  • donderdag 16 november
  • vrijdag 17 november

Voor- en nameting & evaluatie: worden in overleg ingepland.

NOVEMBER 2023

De startbijeenkomst is op maandag 13 november van 14.30 tot 17.00 uur. Het is noodzakelijk dat een naaste (partner, vriend(in), ouder of volwassen kind) samen met jou deze bijeenkomst bijwoont.

De vervolg behandeldagen zijn op: 

  • dinsdag 28 november
  • woensdag 29 november
  • donderdag 30 november
  • vrijdag 01 december

Voor- en nameting & evaluatie: worden in overleg ingepland.

Plaats: in de praktijk (Florapark 1, Haarlem)

Therapeut: is wisselend

Vergoeding: Afhankelijk van de wachttijden per verzekeraar 2023 via de basisverzekering van je zorgverzekering. Houd rekening met je verplichte eigen risico 2023.

Aanmelden of meer informatie: info@psychotraumacentrum-haarlem.nl