Intensieve trauma behandeling PTSS

Posttraumatische stressklachten hebben een grote invloed op je leven. Wij bieden een kortdurende intensieve behandeling waarmee je snel kan werken aan jouw herstel.

Bij deze vorm van  intensieve behandeling combineer je verschillende sessies exposure met een aantal sessies EMDR. Hiermee werk je in een korte periode zeer actief aan het verminderen van jouw PTSS-klachten. Daarnaast krijg je veel uitleg over je klachten en wordt je gestimuleerd om te bewegen. 

Sneller resultaat

Onderzoek laat zien dat deze werkwijze effectief is. Door actief te werken aan het doorbreken van je vermijding, boek je snel(ler) resultaat dan bij een behandeling van 1 sessie per week.

Voordeel van deze ambulante vorm van traumabehandeling is dat je niet klinisch wordt opgenomen, maar gewoon thuis kan blijven.

Familieleden en partners betrekken we direct bij de behandeling, zij kunnen voor patiënten een belangrijke rol spelen bij hun herstel. Bij intake nodigen we naasten uit om achtergronden van de ziekte te belichten en informatie over de behandeling te geven.

Dit intensieve programma kan onderdeel zijn van een langer durende SGGZ-behandeling. Of worden ingezet als kortdurende BGGZ-behandeling. Deze behandeling is ook geschikt voor ernstige en complexe PTSS.

Voor wie?

Clienten met ernstige PTSS en die zich hiervoor 100% willen inzetten. 

Praktische informatie

Maart 2023

De startbijeenkomst is: woensdag 8 maart van 14.30 tot 17.00 uur. Het is noodzakelijk dat een naaste (partner, vriend(in), ouder, volwassen kind) samen met jou deze bijeenkomst bijwoont.

De verdere behandeldagen zijn: 

  • dinsdag 21 maart
  • woensdag 22 maart
  • donderdag 23 maart
  • vrijdag 24 maart

Mei 2023

De startbijeenkomst is: woensdag 10 mei van 14.30 tot 17.00 uur. Het is noodzakelijk dat een naaste (partner, vriend(in), ouder, volwassen kind) samen met jou deze bijeenkomst bijwoont.

De vervolg behandeldagen zijn: 

  • dinsdag 23 mei
  • woensdag 24 mei
  • donderdag 25 mei
  • vrijdag 26 mei

Plaats: in de praktijk (Florapark 1, Haarlem)

Therapeut: is wisselend

Vergoeding: Afhankelijk van de wachttijden per verzekeraar 2023 via de basisverzekering van je zorgverzekering. Houd rekening met je verplichte eigen risico 2023.

Aanmelden of meer informatie: info@psychotraumacentrum-haarlem.nl