Wachttijden

Bijgewerkt 21-04-2022

Lichte tot matige klachten (voormalige Basis GGZ)

Voor angstklachten als gevolg van een eenmalige ingrijpende gebeurtenis (de voormalige Basis GGZ) hebben wij bij de meeste zorgverzekeraars een wachtijd van circa 3-4 weken. Klik hier voor de laatste update per zorgverzekeraar. Voor online videotherapie is de wachttijd korter. De behandeling kan daarna direct van start.

    Ernstige klachten (voormalige Specialistische GGZ)

    Er geldt voorlopig een aanmeldstop voor angstklachten als gevolg van meerdere ingrijpende gebeurtenissen (de voormalige Specialistische GGZ). Dat betekent dat je ook niet voor de wachtlijst kunt aanmelden. Wij hopen je snel weer te kunnen ontvangen.

    Ook nemen we geen patienten aan voor (alleen) een schematherapie behandeling.

    Wachttijdbemiddeling

    Als er sprake is van een tijdelijke aanmeldingsstop of een wachtlijst, dan kun je de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen bij het zoeken naar een andere therapeut, zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een therapeut een intakegesprek krijgt, en zodat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.