Psychotraumacentrum Haarlem https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl Praktijk voor Psychotrauma Sat, 03 Dec 2022 08:22:27 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/wp-content/uploads/2020/05/cropped-favicon-tch-32x32.png Psychotraumacentrum Haarlem https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl 32 32 Gecontracteerde zorg 2023 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/gecontracteerde-zorg-2023/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/gecontracteerde-zorg-2023/#respond Sat, 03 Dec 2022 08:16:53 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11923

Gecontracteerde zorg 2023

Psychotraumacentrum Haarlem kiest bewust voor het afsluiten van contracten met zorgverzekeraars. Hierdoor kan iedereen bij ons starten.

Voor 2023 hebben wij contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Kijk hier wat het voor jou betekent als je in 2023 bij ons in behandeling wilt.

 

 

 

 

 

 

 

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/gecontracteerde-zorg-2023/feed/ 0
Het eigen risico en de kosten voor je behandeling in 2023 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/het-eigen-risico-en-de-kosten-voor-je-behandeling-in-2023/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/het-eigen-risico-en-de-kosten-voor-je-behandeling-in-2023/#respond Fri, 11 Nov 2022 10:21:30 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11824

Het eigen risico en de kosten voor je behandeling in 2023

Je komt in behandeling op 13 april 2022. De behandeling loopt door tot 12 februari 2023. Hoeveel eigen risico betaal je dan?

Gedurende het hele zorgtraject wordt twee keer het  eigen risico in rekening gebracht. Tot en met 31 december 2021 betaalde je één keer het eigen risico per behandeltraject per jaar, ongeacht de startdatum van het behandeltraject. Dit is veranderd.

Vanaf 1 januari 2022 wordt voor de GGZ het eigen risico per kalenderjaar aangesproken. Dit is een keuze van de politiek geweest. Bij andere vormen van zorg gebeurt dat al langere tijd.

Wil je meer weten?

Cliënten die meer willen weten over hun eigen risico en/of die zich zorgen maken over of zij het wel kunnen betalen, adviseren wij contact op te nemen met hun zorgverzekeraar.

 

 

 

 

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/het-eigen-risico-en-de-kosten-voor-je-behandeling-in-2023/feed/ 0
Alcoholstoornis verhoogt kans op een angststoornis en andersom https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/alcoholstoornis/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/alcoholstoornis/#respond Fri, 21 Oct 2022 07:53:31 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11752

Alcoholstoornis verhoogt kans op een angststoornis en andersom

Het hebben van een alcoholstoornis verhoogt het risico op het ontstaan van een angststoornis en andersom. Dat blijkt uit onderzoek van de VU en het Trimbos-instituut. Een alcoholstoornis en een angststoornis komen vaak tegelijk voor. Als we beter weten hoe deze stoornissen elkaar kunnen beïnvloeden in de loop van de tijd, dan kan daar in de behandeling rekening mee gehouden worden.

Lees het hele bericht op GGZ Nieuws.

 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/alcoholstoornis/feed/ 0
Uitbreiding van ons team https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/uitbreiding-team-mariska/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/uitbreiding-team-mariska/#respond Thu, 20 Oct 2022 15:08:44 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11709

Uitbreiding van ons team

Wij zijn erg blij dat per 23 oktober a.s.  Mariska Begovic – Zantvoord ons als team komt versterken. Mariska is een ervaren GZ-psycholoog. Mariska heeft, naast kennis van traumabehandeling, veel kennis van neurologische stoornissen.

Mariska, van harte welkom van ons allemaal!

 

 

 

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/uitbreiding-team-mariska/feed/ 0
IAT: Intensieve Ambulante Traumabehandeling in 2023 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/iat-2023/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/iat-2023/#respond Thu, 06 Oct 2022 12:25:46 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11667

IAT: Intensieve Ambulante Traumabehandeling in 2023

In januari en maart 2023 starten wij met een aantal Intensieve Ambulante Traumabehandelingen (IAT) voor patiënten met een posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Het betreft een meerdaagse behandeling. De behandeling wordt gespreid over vier achtereenvolgende dagen behandeling. De traumabehandeling bestaat uit een dagelijkse individuele EMDR en Imaginaire Exposure-behandeling, uitgevoerd door een team van behandelaren. Deze sessies worden afgewisseld met bewegen en psycho-educatie in een groepje.

Het doel van de behandeling is het sterk verminderen van PTSS-klachten. Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/iat-2023/feed/ 0
Anoniem (25 jaar) https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/anoniem-25-jaar/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/anoniem-25-jaar/#respond Tue, 02 Aug 2022 13:58:15 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11494

Anoniem (25 jaar)

Ongelofelijk bedankt voor jullie fantastische hulp de afgelopen maanden. Dankzij jullie ben ik het leven weer leuk gaan vinden en ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik daarvoor ben. in het beste geval zien we elkaar nooit meer, maar mocht het wel zo zijn dan ik dat ik in de beste handen ben.

Jullie zijn de beste! Voor altijd duizendmaal dank. Het gaat jullie goed.

 

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/anoniem-25-jaar/feed/ 0
Uitbreiding van team https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/uitbreiding-van-team/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/uitbreiding-van-team/#respond Sat, 30 Jul 2022 09:00:32 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11474

Uitbreiding van team

Op 15 augustus a.s. start onze nieuwe collega Lisa Frudiger, een ervaren GZ-psycholoog. We zijn super blij dat ze ons als team komt versterken.

Lisa heeft veel kennis en ervaring met het geven van traumabehandeling. De komst van Lisa betekent dat we nog meer patiënten een (trauma)behandeling kunnen geven.

Lisa, van harte welkom van ons allemaal.

 

 

 

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/uitbreiding-van-team/feed/ 0
Anna (57), PTSS door langdurig seksueel misbruik binnen het huwelijk https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/anna-57-ptss-door-langdurig-seksueel-misbruik-binnen-het-huwelijk/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/anna-57-ptss-door-langdurig-seksueel-misbruik-binnen-het-huwelijk/#respond Sun, 05 Jun 2022 18:15:13 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11208

Anna (57), PTSS door langdurig seksueel misbruik binnen het huwelijk

Na mijn (vecht)scheiding had ik veel last van terugkerende beelden, herbelevingen en spanningen doordat ik tijdens mijn huwelijk langdurig seksueel misbruikt ben door mijn ex. Er was geen moment van de dag dat ik niet aan traumatische gebeurtenissen met mijn ex dacht, veelal in combinatie met het misbruik. Hierdoor was ik de hele dag gespannen en alert op komend onheil van zijn kant en sliep ik slecht.

Via de GGZ ben ik terecht gekomen bij Psychocentrum Haarlem voor EMDR behandelingen. Na een prettig intakegesprek werd mij verteld dat ik waarschijnlijk meer dan 10 behandelingen nodig zou hebben in verband met de complexiteit en het vele jaren durende misbruik.

De eerste twee EMDR behandelingen vonden plaats in Haarlem. Een hele rare gewaarwording vond ik het, maar ik merkte wel meteen resultaat. Psycholoog Marleen stelde me op mijn gemak en daardoor voelde ik me veilig om me open te stellen en om mijn complete verhaal te vertellen.

Helaas begon toen de Corona-crisis en werden de behandelingen online via beeldbellen voortgezet. Ik had hier eerst mijn twijfels over, maar ik heb het als heel prettig ervaren! Voor mij was er geen verschil in resultaat tussen de fysieke- en online behandelingen. De communicatie tussen Marleen en mij verliep heel fijn. Tijdens de behandeling kwamen ook traumatische gebeurtenissen van vroeger boven die ik ver had weggestopt, maar die wel onderdeel waren van mijn traumatische ervaringen. Deze gebeurtenissen zijn ook in de EMDR behandeling meegenomen. Na elke (wekelijkse-) behandeling had ik even tijd nodig om bij te komen en om alles een plekje te geven, maar ik kon niet wachten tot de volgende afspraak omdat het resultaat  zo verbluffend was. Het was vaak heftig, maar elke week liet ik een stukje trauma achter me. De spanningen verdwenen, ik werd rustiger en ik kon in slaap vallen zonder gedachten aan de traumatische gebeurtenissen met mijn ex.

Inmiddels heb ik de laatste behandeling achter de rug. Het traject was lang, gedurende 4 maanden elke week een behandeling, maar het is het zó waard geweest. Ik praat zelfs met mijn dierbaren over gebeurtenissen waar ik nog nooit met iemand over heb gesproken. Ik ben blij dat alle traumatische gebeurtenissen die ik in mijn leven heb meegemaakt, er mogen zijn! Ze hebben nu alleen geen prominente plek meer in mijn gedachten, het zijn slechts herinneringen geworden. Ik zie de toekomst weer rooskleurig tegemoet. Ik zal nog even tijd nodig hebben om volledig op mezelf te vertrouwen in een toekomstige relatie, maar ik weet zeker dat dit goed komt. Ik ben het Psychotraumacentrum, maar in het bijzonder Marleen, erg dankbaar voor de fijne manier van behandelen en het behaalde resultaat.

 

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/anna-57-ptss-door-langdurig-seksueel-misbruik-binnen-het-huwelijk/feed/ 0
Els (58 jaar), lange termijn effect na behandeling https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/els-58-jaar-lange-termijn-effect-na-behandeling/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/els-58-jaar-lange-termijn-effect-na-behandeling/#respond Sun, 05 Jun 2022 18:08:56 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11200

Els (58 jaar), lange termijn effect na behandeling

Ik ben een jaar geleden, iets langer, bij je in therapie geweest om te EMDR’en. We zijn toen gestopt na een aantal keer omdat het niet leek aan te slaan.
Maarrrrrrr….. Ik heb het afgelopen jaar veelvuldig gedacht: “Hee wat gek, ik zou hier anders veel banger voor zijn, paniekerig, gestrest, in een soort van angstaanval terechtkomen, maar dat heb ik nu niet.” Het lijkt wel of ik veel beter kan relativeren, nare ziektedingen die ik heel veel heb meegemaakt de laatste maanden, bezie ik luchtiger.
Ik denk dus dat EMDR geholpen heeft, ook al was het toen nauwelijks te merken. Wil je dit toch even melden. Haha! Ik ben er wel blij mee in ieder geval.

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/els-58-jaar-lange-termijn-effect-na-behandeling/feed/ 0
Barry (20), behandeling na een ongeluk https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/barry-20-behandeling-na-een-ongeluk/ https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/barry-20-behandeling-na-een-ongeluk/#respond Sun, 05 Jun 2022 18:04:23 +0000 https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/?p=11195

Barry (20), behandeling na een ongeluk

Aan het begin van de behandeling wist ik niet echt wat ik kon verwachten en was ik best gespannen. Vooral de eerste EMDR sessie was mentaal maar ook fysiek best zwaar, maar gelukkig ben ik hierin goed begeleid. Tijdens de behandelingen heb ik gewerkt aan mijn trauma en daar wat dieper over in gegaan, ik heb het ongeval vanuit meerdere perspectieven bekeken en dan heb ik me vooral gefocust op de dingen die het meeste spanning bij me oproepen.
Door nadrukkelijk over het ongeval na te denken en er ook diep op in te gaan vind ik het nu minder moeilijk om er over na te denken en te praten. Sinds de eerste sessie heb ik gemerkt dat mijn mentale en ook mijn fysieke gesteldheid er vooruit op is gegaan, bijvoorbeeld door een wat betere nachtrust. Ik kijk er naar uit om de behandeling zo goed en snel mogelijk af te ronden, en ik zie het met vertrouwen tegemoet.

]]>
https://www.psychotraumacentrum-haarlem.nl/barry-20-behandeling-na-een-ongeluk/feed/ 0