Psychische klachten na COVID goed te behandelen

Voormalige coronapatiënten krijgen na hun ziekte vaak te maken met psychische klachten zoals een posttraumatische stressstoornis, angst, slapeloosheid en depressie.

Wetenschappers van een ziekenhuis in Milaan onderzochten 402 ex-patiënten ruim een maand lang na hun behandeling in het ziekenhuis. Bij meer dan de helft van de patiënten zagen ze minimaal één psychische stoornis. “Het was ons meteen duidelijk dat de infectie ook gevolgen kon hebben op de psyche van de patiënten”, zegt hoofdonderzoeker Francesco Benedetti.

De onderzoekers namen angststoornissen het meest waar. De psychische stoornissen worden waarschijnlijk veroorzaakt door de reactie van het immuunsysteem, denken de onderzoekers. Dit in combinatie met zaken als stress, sociale isolatie en de angst om anderen te besmetten (Bron NOS).

Psychotraumacentrum Haarlem biedt een 1-daagse online behandeling voor coronapatiënten, naasten en zorgverleners met PTSS. Voor meer informatie neem contact op via info@psychotraumacentrum-haarlem.nl.