Tarieven

De tarieven die wij in rekening mogen brengen worden bepaald door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). Wij declareren de sessies maandelijks bij jouw zorgverzekeraar. Dit doen we vanaf het eerste (intake)gesprek. Dat betekent dat je, ook na één gesprek, al een rekening krijgt van je zorgverzekeraar.

De tarieven zijn gebaseerd op opleidingsniveau/ specialisatie, behandelsetting en tijdsinvestering. Bijvoorbeeld, de prijs voor een consult bij een psychiater is hoger dan een consult met een (wetenschappelijk opgeleide) psycholoog. Daarnaast is een intake c.q. diagnostiek-consult hoger geprijsd dan een behandelconsult. Dit omdat het meer (indirecte) tijd kost om een diagnostische onderzoek uit te werken.

De Nederlandse Zorg autoriteit (NZa) heeft bepaald dat er consulten in rekening mogen worden gebracht van 5, 15, 30, 45, 60, 75, 90 of 120 minuten. Er is dus géén sprake van een tarief per uur. Indirecte tijd (bijvoorbeeld tijd voor het schrijven van een gespreksverslag of een brief) wordt niet in rekening gebracht. Deze kosten zijn verrekend in een extra opslag op het tarief. De tijd die voor jouw is gereserveerd bepaalt het tarief. Je kan deze tijd terugvinden in jouw patiëntenportaal.