Maan (26 jaar), paniekaanvallen na ingrijpende ervaringen

Doordat ik als kind als veel had meegemaakt maar daar nooit goed in was begeleid, merkte ik op latere leeftijd dat er een hoop gaten waren gevallen in hoe ik voor mijzelf moest zorgen. Ik heb als kind meerdere keren om hulp gevraagd via school en doktoren maar het werd altijd als kinder probleem gezien en ik zou er wel overheen groeien.

Ik wist eigenlijk grotendeels van mijn leven niet zo goed welke emotie ik voelde en ik wist alleen dat ik veel bang was. Ik had enorme mannen angst en naar buitengaan vond ik doodeng. Lange tijd wilde ik ook niet meer leven en heb ik daar een heel plan voor gemaakt. Ik vond dat er een hoop emoties waren die ik niet verdiende waardoor ik heel veel negeerde. Toen ik eenmaal mijn eigen huis kreeg in een andere stad ging het heel snel achteruit, ik had geen houvast meer aan mijn familie die ik dagelijks zag. Ik ben toch nog maar een keer naar de dokter gegaan en werd het al snel duidelijk dat ik toch wel hulp nodig had en zo ben ik bij Marcella terecht gekomen. Door middel van vele EMDR sessies, imaginatie oefeningen, beeldende therapie en praten ben ik mijn emoties gaan begrijpen en kwam ik erachter dat ik veel trauma had.

Ik vond EMDR erg confronteerdend maar wel het fijnst uiteindelijk, vooral nu ik op alles terug kijk. De klik die ik met Marcella had vond ik ook erg fijn waardoor ik echt alles durfde te zeggen. Wat ik wel moelijk vond was als we oefeningen gingen doen waarbij ik moest bewegen omdat ik dan verkrampte van schaamte. Ook een hele fijne therapie was de beeldende kunst groep omdat je ook erg op andere mocht focussen, dat was ook wel eens fijn.

Het is inmiddels 5 maanden na mijn laatste therapie sessie en ik kijk er met heel veel dankbaarheid op terug, er zijn vele hobbels geweest waarvan ik mij erg bewust ben dat ik dit 2 jaar geleden niet zo had gered als nu. Ik heb een vaste baan en ik durf zelfs meetings te hebben waar de deuren bij dicht zijn. Ik heb bijna geen paniek aanvallen meer en flauwvallen heb ik al 3 maanden niet meer gedaan! Ik ben enorm trots op mezelf en ik denk nog erg vaak aan alle tools die ik heb geleerd. Oud worden vind ik nog steeds eng, maar ik weet nu ook dat ik het wel aankan!