Jacqueline (66), uit balans door ernstige ziekte

Na een heftige ziekte periode merkte ik dat de ik dat de impact van deze ziekte groter was dan gedacht. Ik sliep slecht, had nare dromen die alle een kwaadaardig karakter hadden . De vermoeidheid na het slapen was groot. Mijn conditie was slecht en toen kwamen er ook nog nare gebeurtenissen uit het verleden naar boven die mij geen goed deden.

Al met al begon ik langzaam maar zeker angstig en depressief te worden.  Bij de huisarts heb ik om een verwijzing gevraagd omdat ik besefte dat ik hulp nodig had. Een vriendin attendeerde mij op het Traumacentrum Haarlem. Ik heb mij aangemeld en na enige tijd werd ik gebeld voor een intakegesprek. Ik heb toen kennis gemaakt met mijn therapeute.

Samen met mijn therapeute zijn we alle punten nagegaan waar ik problemen mee had. Zijheeft een pad voorgesteld waar ik me goed in kon vinden. Zij heeft mij goed begeleid in de EMDR sessies waardoor ik de ziekteperiode beter kon gaan hanteren en die  de emotionele lading sterk verminderde. Daarna heeft zij voorgesteld de gebeurtenissen uit het verleden te gaan behandelen. Ik heb heel veel geleerd uit deze therapie. Mijn therapeute heeft mij handvatten gegeven waar ik mee verder kan als ik merk dat het minder gaat als ik zou willen.

Al met al kan ik zeggen dat mijn behandeling mij goed gedaan heeft en ik nu verder kan.