Henk (52), ingrijpende gebeurtenis op het werk

Begin dit jaar had ik op mijn werk een fors seksueel beladen trauma opgelopen. Ik heb toen via mijn werk EMDR behandeling gekregen en was ervan overtuigd weer aan het werk te kunnen. Echter na een paar dagen kwam ik er achter dat het echt nog niet ging, mijn concentratie was weg, ik sliep ‘s nachts slecht, was zeer prikkelbaar, kon ontzettend boos worden om niets en mijn relatie stond op klappen. Op een dag toen er een vergelijkbare situatie op het werk zich leek voor te doen, sloeg de paniek en de wanhoop toe en heb ik moeten accepteren dat ik meer hulp nodig had. En die heb ik gelukkig gevonden.

Omdat ik het zeer moeilijk vond om te accepteren dat ik slachtoffer was, was het fijn om te merken dat ik een goede klik had met mijn therapeute, ze stelde me goed om mijn gemak, liet me in mijn waarde en overlegde alles met me. Daarbij was ze zeer creatief en flexibel in het meedenken hoe zaken aan te pakken en waar mijn kracht lag in het herstellen. Dit gevoel van veiligheid, de persoonlijke aandacht en een stuk regie, had ik nodig om me kwetsbaar te durven opstellen, zodat ik een therapie op maat kon krijgen.

Met EMDR en daarna exposure, met tussendoor een verwijzing naar een seksuoloog toen dat nodig bleek, ben ik er weer bovenop gekomen. Ik ben weer aan het werk, volg een opleiding en privé gaat het ook weer goed. Ik heb er vertrouwen in dat dit zo blijft, ik heb veel geleerd en de handvatten die ik nu heb, geven mij die zekerheid. Dit had ik het begin van dit jaar zelfs niet durven hopen, ik ben haar zeer dankbaar!