Ellen (28), mishandeld door mijn ex-vriend

Ik ben 5 jaar geleden door een narcistische man in de mensenhandel terecht gekomen. Hij heeft mij daarnaast 3 jaar lang emotioneel en fysiek mishandeld  en is op seksueel vlak vaak over mijn grenzen gegaan. In 2016 is dat gelukkig, maar wel erg gewelddadig geëindigd. Allereerst dacht ik dat ik het zelf kon verwerken en dat ik het zelf kon oplossen, maar naarmate het jaar vorderde merkte ik dat ik alleen maar zeer somber was en veel last had van een angstig gevoel en dat ik bepaalde plekken vermeed. Ik voelde mij onveilig en ongelukkig. Alles herinnerde mij aan die nare periode en ik voelde mij niet meer als mezelf. Ik kon er niet echt met anderen over praten waardoor ik mij ook eenzaam voelde.

Ik ben naar de huisarts gegaan en via de POH-GGZ op de wachtlijst gezet bij traumacentrum Haarlem. Hier heb ik eerst een intakegesprek gehad en ik werd daarna toegewezen aan een psychologe die mij heeft behandeld voor mijn PTSS klachten. Ik kreeg EDMR therapie en ik was er eerst best nerveus over en wist echt totaal niet wat ik moest verwachten, maar ik hoorde er enorm goede verhalen over.

Het was best intensief voor mij, maar de behandeling heeft mijn verwachtingen overtroffen! Het sloeg sneller aan dan ik had verwacht en na 1 jaar therapie en EDMR ben ik als herboren. De onrust in mijn hoofd en het gevoel van onveiligheid en angst is als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik heb mijzelf als persoon en mijn leven weer teruggekregen dankzij deze therapie. Ik ben hiervoor mijn therapeut heel erg dankbaar.